Acne behandeling

ATOUR schoonheidssalon Arnhem

Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid. Er is een te hoge talgklierwerking, die bovendien dikker is van samenstelling. hierdoor verstopt de klier.Er is dan een mee-eter ontstaan. Door de afsluiting van de porie vermenigvuldigen er in de talgklier bepaalde bacteriën snel en zetten talg om in vetzuren, die de talgklierwand aantasten. Door de opgehoopte talg en de zuren scheurt de de wand open. de irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan puistjes.Acne komt vooral voor op plekken waar veel talgklieren zitten, zoals het gezicht, de hals, decolleté, de nek, de borst de bovenrug of bovenarmen. Acne kan op elke leeftijd ontstaan

Oorzaken van voor het ontstaan van acne zijn:

  • Hormonale veranderingen (pubertijd, zwangerschap, overgang, hormoon behandeling)
  • bepaalde cosmetica die de poriën verstoppen
  • olie of teerproducten
  • overgang naar een ander klimaat
  • ondervoeding

Een mee-eter is een met talg verstopte porie. 

Er zijn twee soorten: de zwarte (black head) en de witte (white head). De zwarte ziet eruit als een zwart puntje. Het zwart wordt veroorzaakt doordat talg dat reageert met zuurstof uit de lucht. Bij de witte mee-eter is de huid gesloten, deze ziet eruit als een wit puntje. Omdat mee-eters puistjes kunnen worden is het zinvol deze te laten verwijderen tijdens een reinigende behandeling. Het op de juiste wijze verwijderen van mee-eters voorkomt ook litteken vorming. Om acne te verbeteren is thuisverzorging met de juiste producten ook belangrijk, de poriën blijven hierdoor langer open. Vaak hebben mensen met acne allerlei producten geprobeerd zonder resultaat. De producten voor de vette huid van Mila d'Opiz, het Zwitsers cosmetica merk dat ook voor de behandeling wordt gebruikt, geeft wel een goed resultaat en is zuinig in gebruik.
In aanvulling op de acne therapie van huisarts of dermatoloog kan ik uw huid professioneel reinigen en mee-eters verwijderen. Dit versnelt het genezingsproces van de acne aanzienlijk.

 

 

Atour schoonheidssalon Arnhem acne behandeling