Elektrisch ontharen

ATOUR schoonheidssalon Arnhem

Elektrisch ontharen
Overbeharing is een veel voor komend probleem. Gelukkig kan het duurzaam verwijderd worden. De overbeharing kan op het gezicht en lichaam voorkonen. Elektrisch ontharen is vooral geschikt voor kleine gebieden zoals het gezicht en rond de tepel.
Oorzaken van overbeharing zijn:
erfelijke aanleg
storingen in het hormonale systeem
zwangerschap
de overgang
bepaalde ziektebeelden en medicijn gebruik
Alle haarkleuren van blond, grijs, tot zwart kunnen verwijderd worden. Ook dunne blonde haren die door hun lengte opvallen kunnen behandeld worden.
Hoe werkt elektrisch ontharen
Bij Atour wordt gewerkt met de meest effectieve methode voor elektrisch ontharen, n.l. de blend-methode. Hierbij word een dun naaldje in het haarzakje gebracht (hier voelt u weinig van) Vervolgens wordt met warmte en een beetje loog de haarkiem vernietigd. Hier voelt u kort iets van.
Haar-ontwikkelingsfasen
Elke haar doorloopt drie ontwikkelingsfasen:
anagene -of actieve groeifase
catagene- of terugtrekfase
telogene- of rustfase

In een huidgebied waar haren groeien zijn er altijd een aantal haren in de actieve fase, een aantal in de terugtrek fase en een aantal in de rustfase. Bij elektrisch ontharen worden alleen de haren in de actieve fase verwijderd. Omdat er telkens een deel van de haren in deze fase is, zijn er meerdere behandelingen nodig. je kan aan de buitenkant van de huid niet zien in welke fase de haren verkeren.
Invloed epileren en scheren
Ook is het van invloed hoe u de haren zelf behandeld heeft voor we met elektrisch ontharen beginnen. Na het eruit trekken(epileren) of harsen van haren zijn er verhoudingsgewijs minder haren in de actieve groeifase . Ook zijn er dan haren die nog niet boven de huid komen. Het duurt ongeveer zes weken tot twee maanden na het uittrekken van een haar voor er een nieuwe haar uit het haarzakje gegroeid is. Hierdoor zijn na epileren, ontharen met touw en harsen meer behandelingen nodig.
Welke haren verdwijnen?
De haren in de actieve groeifase worden door elektrisch ontharen definitief verwijderd. Na een aantal behandelingen merkt u dat de overbeharing minder wordt. Als u uitbehandeld bent kunnen er soms nieuwe haren ontstaan uit haarzakjes die nog geen haren vormden.
Door enkele nabehandelingen per jaar worden deze haren ook permanent verwijderd.

IPL ontharen

ATOUR schoonheidsspecialist Arnhem

Voor zowel elektrisch ontharen als Intens Pulse Light (IPL) ontharen kunt u bij Atour terecht.
Ik ben voor beide specialisaties gediplomeerd en heb hier veel ervaring mee. Ook kan ik advies geven welke behandeling, elektrisch ontharen of met IPL, voor u het meest geschikt is.
Veel zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk.
Overbeharing is een veel voorkomend probleem, gelukkig kan het duurzaam verwijderd worden met IPL (Intense Pulsed Light) oftewel flitslicht ontharen. Flitslicht ontharen is na laser ontharen ontwikkeld en is veiliger voor de huid.
Zowel op het gezicht als op het lichaam kan IPL toegepast worden. Een groot voordeel van deze methode is dat grote gebieden als armen, benen, liezen, oksels etc ook behandeld kunnen worden.De behandeling is vrijwel pijnloos.
U kunt desgewenst een afspraak maken voor een gratis proefflits en om een en ander te bespreken.
Hoe werkt IPL-flitslicht ontharen?
Blonde, rode en grijze haren kunnen niet met IPL behandeld worden, hiervoor is elektrisch ontharen een betere methode. Donkere haren op een lichte huid zijn goed te behandelen. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de donkere haarschacht en de wortel. De kleurstof van het haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de wortel. Wanneer de kiemcellen bij  de wortel zijn opgewarmd tot 70 graden Celsius, zal het haar kompleet met wortel loslaten.Na de IPL-behandeling duurt het gemiddeld 3 a 4 weken voordat het haar uitvalt.

Het haar groeit in drie verschillende fasen: anagene- kathagene en telogene fase. De haren in de anagene of actieve groeifase worden door de IPL behandeling definitief verwijderd. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende tot geen licht en kan niet effectief worden behandeld. Per behandeling bevindt 10- tot 20 % van al het zichtbare haar zich in de actieve groeifase en verdwijnt voorgoed. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 6 tot 10. Het eerste resultaat is normaal gesproken te zien na de derde behandeling.
Het kan na verloop van tijd voorkomen dat er enkele nabehandelingen nodig zijn. Dit komt meestal door veranderingen in de hormoon huishouding.
Wat te doen voor de eerste behandeling?
Voor de eerste behandeling neem ik samen met u de behandelovereenkomst door. In deze overeenkomst staat bijvoorbeeld dat u zes weken voor, zes weken na en gedurende de hele behandelperiode niet mag zonnen of zonnebanken, dit om pigmentverstoringen te voorkomen. Na ondertekening kunnen de behandelingen beginnen.
Het Record 618 IPL apparaat is goedgekeurd door: international safety standards (CE) en medical safety standards (IEC 601-1).

Atour schoonheidssalon Arnhem elektrisch ontharen IPL ontharen